De Bargerveen trailrun van 2021 heeft plaatsgevonden op zondag 26 september.

Voor de foto’s van Wim de Lange: Klik hier
Voor de foto’s van Martin Knegt van de Canitrail: Klik hier
Voor de foto’s van Martin Knegt van de trailrun: Klik hier

Prachtig weer, veel deelnemers verdeeld over de diverse afstanden, en een heel gezellige ongedwongen sfeer. De prachtige locatie van het Bargerveen werd door eenieder geroemd als een geweldige locatie. Louter positieve reacties over de routes, de natuur, de schapen en de organisatie.
De verplichte Coronacheck verliep zonder problemen, iedereen was goed voorbereid en we hebben niemand hoeven weigeren.
De EHBO afd. Klazienaveen was met totaal 6 personen op alle routes aanwezig en heeft geen blessures hoeven behandelen.
Ook waren er vier verkeersregelaars aanwezig van DTES, die op de 24 km route op 4 plaatsen de lopers hebben geholpen om veilig over te steken. Ook hier hebben zich voor zover nu bekend geen bijzonderheden voorgedaan.
Sport Drenthe was aanwezig met de bakfiets, die de hele week al door Drenthe toerde, en de laatste dag als afsluiting aanwezig bij de Bargerveentrailrun samen met buurtsportcoach Bart Woering en wethouder Raymond Wanders van de gemeente Emmen. Zij hielden samen een praatje evenals voorzitter Jan Sorgdrager van onze organiserende Loopgroep Klazienaveen.
De dag begon om 9 uur met de canitrailers die met hun honden voor een mooi spektakel zorgden. Er deden 34 combinaties mee uit de regio maar ook uit andere delen van het land. Het was een prachtig gezicht om de baasjes met hun honden te zien starten. Lopers en honden zijn allen weer veilig bij de finish aangekomen.
Om 9:15 zijn de wandelaars gestart voor de route van 9 en 15 kilometer. Ook de wandelaars hebben genoten van het mooie weer en de natuur in het Bargerveen.
Om 10:30 uur waren de 24 km lopers aan de beurt voor hun monstertocht. Na afloop gaven velen aan dat het wel zwaar was, maar wel prachtig mooi en zeker voor herhaling vatbaar.
Om 11:00 uur vertrokken de 15 km lopers. Ze werden de eerste meters vergezeld door de bakfiets van Sport Drenthe met wethouder Raymond Wanders op de pedalen.
En tenslotte zijn om 11:30 de lopers van de 9 km Trailrun gestart.

Door de verschillende starttijden kwamen alle lopers door elkaar terug bij de finish, dat geeft een mooi beeld van de verscheidenheid aan deelnemers. Er waren lopers die heerlijk rustig hun loop gedaan hebben terwijl ze ook genoten van de schitterende natuur van het Bargerveen. Er er waren zeker ook hele fanatieke lopers die op de laatste meters nog een sprintje trokken om nog iemand in te halen.
De lopers werden allemaal weggepraat en weer ontvangen met de woorden van trainer van Loopgroep Klazienaveen, René Vos.
Binnenkort verschijnen de foto’s van de aanwezige fotografen met een link op deze site.
Namens alle vrijwilligers en organisatiecomité Bargerveentrailrun, alle deelnemers bedankt voor de sportieve inzet en enthousiasme, en hopelijk tot volgend jaar voor de 4e editie van de Bargerveentrailrun op zondag 25 september 2022.

Onderstaand alvast een paar sfeerfoto’s