Bargerveen Trailrun – Informatie

Start/finish locatie

De start en finish vindt plaats bij de grootste Schaapskooi van Nederland, aan de Ambachtsweg 4 te Weiteveen.

Er is geen omkleedtent, wel zijn er enkele kleine tenten waar je jouw spullen kunt achterlaten. Dit is voor eigen risico! Het parcours sluit om 14:30 uur.
Kaartje start – finish gebied

Parkeren

Er zijn parkeerplaatsen aanwezig bij de Schaapskooi. Stel je routeplanner in op: Ambachtsweg 4  in Weiteveen. Volg daarna de met borden aangegeven route. Mocht deze parkeerplaats vol zijn dan krijgt u aanwijzingen om elders te parkeren (bij Veenloopcentrum of voetbalvereniging). De parkeerplaatsen dicht bij de start zijn P1 en P2.
Kaartje parkeren

Starttijden

Er wordt gestart in verschillende groepen. Alle afstanden starten en finishen bij de Schaapskooi.

  • 9 km Canitrail, start 9:00 uur.
  • 9 km en 15 km Wandelgroep, start tussen 9:15 en 9:30.
  • 22 km Trailrun, start 10:30 uur
  • 15 km Trailrun, start 11:00 uur
  • 9 km trailrun, start 11:30 uur

Gedrag tijdens het lopen en wandelen

Er bevinden zich andere wandelaars, fietsers, schapen en andere dieren op de paden en wegen. Blijf op afstand van de dieren en ga niet buiten de paden. Het Bargerveen is een openbaar gebied. Respecteer elkaar en houd rekening met anderen. Gedraag je netjes en ruim je eigen rommel op. Gooi niets weg in de natuur, bij de verzorgingsposten zijn prullenbakken aanwezig. Als je door een hek gaat en je bent de laatste sluit het hek dan weer.

Volg de aanwijzingen van verkeersregelaars, vrijwilligers, EHBO en schaapherder op. We vertrouwen erop dat iedereen er een mooie dag van maakt en zich houdt aan alle regels.

Inschrijven en kosten

De inschrijving voor de Bargerveen Trailrun is geopend vanaf vrijdag 7 april 2023. Je kunt inschrijven via inschrijven.nl tot en met zondag 17 september 23:59 uur. Na-inschrijving is mogelijk bij de start op zondag 24 september vanaf 8:00 uur tot een half uur voor de start van het betreffende onderdeel. Na-inschrijving uitsluitend met pin te betalen!!

De kosten voor deelname aan de Bargerveen Trailrun zijn:

9 km Trailrun en Canicross: € 8,00, na-inschrijving € 10,00
15 km Trailrun: € 11,00, na-inschrijving € 13,00
22 km Trailrun: € 15,00, na-inschrijving € 17,00
9 km en 15 km wandelen: € 8,00, na-inschrijving € 10,00

Leden van de Atletiekunie krijgen alleen bij voorinschrijving € 1,00 korting

In het deelnamepakket zit inbegrepen:

  • Mooie en duidelijk aangegeven routes.
  • Uitgebreide verzorging onderweg en na de finish.
  • Een leuke herinnering bij de finish
  • De startnummers worden niet thuisgestuurd. Deze krijg je op zondag 24 september uitgereikt bij de inschrijftent in het startgebied.
  • De wandelaars krijgen een deelnamebewijs.

Er zal geen gebruik worden gemaakt van een geregistreerde tijdswaarneming. Wij vinden het belangrijk dat de Bargerveentrailrun laagdrempelig is en dat het lopen in de natuur een belevenis moet zijn. Bij de finish zal per afstand/onderdeel een klok komen te staan waardoor je altijd jouw eigen tijd kan opnemen.

Er worden geen prijzen uitgereikt.

Verzorging

Voor alle afstanden en onderdelen gelden dat er onderweg verzorgingspost(en) aanwezig zijn waar o.a. water, sportdrank, banaan en suikerbrood  verkrijgbaar is.  Ook na de finish staat een uitgebreide verzorgingspost. Je dient ook zelf zorg te dragen voor voldoende eten en drinken onderweg.

Bij de verzorgingsposten is ook water voor de honden aanwezig.

In geval van warm weer dien je zelf te zorgen voor aanvullend vocht mocht jij of je hond dat nodig hebben.

Bij te warm weer kan het onderdeel Canicross worden geannuleerd. Bij extreem warm weer wordt de Trailrun in zijn geheel afgelast. Hiervan zal uiterlijk een dag voor de trailrun melding worden gemaakt op deze website.

Annulering en voorwaarden

Voorwaarden voor annulering of omzetting van afstanden en de algemene voorwaarden zijn te lezen in de Algemene Voorwaarden.

Sponsoren Bargerveen Trailrun:

De Bargerveen Trailrun is een initiatief van Loopgroep Klazienaveen | Webdesign LdWebs.
Op al onze evenementen is onze Privacy verklaring van toepassing.