Bargerveen Trailrun – Informatie

Start/finish locatie

De start en finish vindt plaats bij de grootste Schaapskooi van Nederland.

In verband met Corona is er geen omkleedtent of een tent om je spullen op te slaan. Omkleden en spullen opslaan in je eigen auto. Het parcours sluit om 14:30 uur.

Parkeren

Er zijn parkeerplaatsen aanwezig bij de Schaapskooi. Stel je routeplanner in op: Ambachtsweg 5 in Weiteveen. Volg daarna de met borden aangegeven route. Mocht deze parkeerplaats vol zijn dan krijgt u aanwijzingen om elders te parkeren (bij Veenloopcentrum of voetbalvereniging). De parkeerplaatsen dicht bij de start zijn P1 en P2.

Starttijden

Er wordt gestart in verschillende groepen. Alle afstanden starten en finishen bij de Schaapskooi.

  • 9 km Canitrail, start 9:00 uur.
  • 9 km en 15 km Wandelgroep, start tussen 9:15 en 9:30.
  • 24 km Trailrun, start 10:30 uur
  • 15 km Trailrun, start 11:00 uur
  • 9 km trailrun, start 11:30 uur

Gedrag tijdens het lopen en wandelen

Er bevinden zich andere wandelaars, fietsers, schapen en andere dieren op de paden en wegen. Blijf op afstand van de dieren en ga niet buiten de paden. Het Bargerveen is een openbaar gebied. Respecteer elkaar en houd rekening met anderen. Gedraag je netjes en ruim je eigen rommel op. Gooi niets weg in de natuur, bij de verzorgingsposten zijn prullenbakken aanwezig. Als je door een hek gaat en je bent de laatste sluit het hek dan weer.

Volg de aanwijzingen van verkeersregelaars, vrijwilligers, EHBO en schaapherder op. We vertrouwen erop dat iedereen er een mooie dag van maakt en zich houdt aan alle regels.

Inschrijven en kosten

De inschrijving voor de Bargerveen TrailRun is geopend vanaf 1 juli 2021. Er is alleen voorinschrijving mogelijk. Inschrijven kan tot en met donderdag 23 september 2021 12:00 uur via de site.

De kosten voor deelname aan de Bargerveen TrailRun zijn:

9 km Trailrun en Canicross: € 8,00
5 km Trailrun: € 11,00
24 km Trailrun: € 15,00
9 km en 15 km wandelen: € 8,00

In het deelnamepakket zit inbegrepen:

  • Mooie en duidelijk aangegeven routes.
  • Uitgebreide verzorging onderweg en na de finish.
  • Een leuke herinnering bij de finish
  • De startnummers worden niet thuisgestuurd. Deze krijg je op zondag 26 september uitgereikt bij de Coronacheck aan het begin van het startgebied.
  • De wandelaars krijgen een deelnamebewijs.

Er zal geen gebruik worden gemaakt van een geregistreerde tijdswaarneming. Wij vinden het belangrijk dat de Bargerveen TrailRun laagdrempelig is en dat het lopen in de natuur een belevenis moet zijn. Bij de finish zal per afstand/onderdeel een klok komen te staan waardoor je altijd jouw eigen tijd kan opnemen.

Er worden geen prijzen uitgereikt.

Verzorging

Voor alle afstanden en onderdelen gelden dat er onderweg verzorgingspost(en) aanwezig zijn waar o.a. water, sportdrank, banaan en suikerbrood  verkrijgbaar is.  Ook na de finish staat een uitgebreide verzorgingspost. Je dient ook zelf zorg te dragen voor voldoende eten en drinken onderweg.

Bij de verzorgingsposten is ook water voor de honden aanwezig.

In geval van warm weer dien je zelf te zorgen voor aanvullend vocht mocht jij of je hond dat nodig hebben.

Bij te warm weer kan het onderdeel Canicross worden geannuleerd.

Annulering en voorwaarden

Voorwaarden voor annulering of omzetting van afstanden en de algemene voorwaarden zijn te lezen in de Algemene Voorwaarden.

Sponsoren Bargerveen Trailrun:

De Bargerveen Trailrun is een initiatief van Loopgroep Klazienaveen | Webdesign LdWebs.
Op al onze evenementen is onze Privacy verklaring van toepassing.