Bargerveen Trailrun

GAAT NIET DOOR

Loopgroep Klazienaveen wilde ook in 2023 weer de traditionele Bargerveentrailrun op de laatste zondag van september organiseren. Helaas heeft Staatsbosbeheer nu echt besloten om geen evenementen meer toe te staan in Natura 2000 gebieden. Dit bericht heeft ons medio mei 2023 bereikt.
Dit betekent het einde van de Bargerveentrailrun, aangezien het Bargerveen in zijn geheel een Natura 2000 gebied is.
Mensen die al ingeschreven hebben krijgen hun inschrijfgeld een dezer dagen teruggestort (in ieder geval voor eind juni).

Het spijt ons als organisatie enorm dat dit evenement niet meer door kan gaan. We zoeken een alternatief in het Oosterbos. Ook daar zijn heel veel mooie kleine bospaden waar we een trail kunnen organiseren.  Echter of dit in 2023 nog lukt is de grote vraag. Hou deze site in de gaten voor meer info.

In 2022 is de Bargerveen Trailrun gehouden op zondag 27 november 2022.
Het was een groot succes, 427 lopers en wandelaars hadden zich ingeschreven. Alleen maar lovende kritieken. Uiteindelijk zijn er totaal 362 deelnemers gestart.
De Canitrail om 9 uur met 36 starters beet het spits af, vervolgens vertrokken er 65 wandelaars voor de 9 en 15 km om 9:15 uur, daarna 60 deelnemers voor de 22 km trailrun om 10:30 en de 15 km 102 deelnemers om 11:00 uur en als laatsten vertrokken er nog 99 trailrunners voor hun 9 km loop.

Jan Rossing uit Emmen van Rosso’s Running Channel heeft ook meegelopen met zijn camera en heeft op zijn eigen wijze een mooi verslag gemaakt van de 9 km trailrun, hier kun je de beelden zien KLIK HIER

Deze trailrun loopt door het prachtige en unieke natuurgebied Bargerveen.  Het Bargerveen is het grootste hoogveengebied van Nederland.  Het gebied kenmerkt zich door grote afwisseling van landschappen.  Je vindt er moeras, grasland, heide, bos en water. Hardlopen in het Bargerveen betekent even helemaal weg de natuur in.  Als je op zoek bent naar een bijzondere hardloopbelevenis, dan is de Bargerveentrailrun geknipt voor jou.

 

Sponsoren Bargerveen Trailrun:

De Bargerveen Trailrun is een initiatief van Loopgroep Klazienaveen | Webdesign LdWebs.
Op al onze evenementen is onze Privacy verklaring van toepassing.