Algemene Informatie

De loopgroep heeft als visie de bevordering van de algemene gezondheidstoestand voor een breed publiek , door middel van persoonlijke inspanning en door het leveren van een prestatie op eigen niveau. De trainingen worden gegeven in een veilige en gezellige omgeving.

Naast deze visie hebben wij ook een missie. Onze missie is om een gevarieerd aanbod van trainingen te geven onder leiding van gediplomeerde trainers, op verzoek kan er individuele begeleiding worden gegeven. De loopgroep is voor iedereen toegankelijk en de kosten zijn minimaal.

Er worden meerdere activiteiten georganiseerd zoals wedstrijden, clinics en een familiedag. Tevens stellen wij een sportmasseur ter beschikking.

Trainingslocatie

De hoofdlocatie is de hardloopbaan “De Luna” aan de Leeuw 1 in Klazienaveen naast sporthal “de Zon”.

Alle trainingen starten op deze locatie. Vanuit hier wordt in de zomerperiode wekelijks een route in het Oosterbos en omstreken gelopen.

In de winterperiode wordt er ook getraind op industrieterrein de Pollux.

Trainingstijden en groepen

Voor zowel de beginner als de gevorderde loper bieden wij trainingsmogelijkheden aan.

 • Start Running Now groep:
  Deze groep is bedoeld voor mensen die nog geen hardloopervaring hebben en nog geen lid zijn van de loopgroep. Doel is om uiteindelijk 40 minuten of 4 mijl aan één stuk te kunnen lopen.
 • Sinds augustus 2021 is er ook een training voor leden van de loopgroep die al enige tijd niet gelopen hebben en die weer willen beginnen op de donderdagavond om 19:00 uur.
 • Basisgroep:
  De recreatieve loper die 45 minuten aaneengesloten kan lopen op een tempo van minimaal 9 km per uur. Trainingsavonden zijn dinsdag- en donderdagavond om 19.00 uur
 • Gevorderdengroep:
  Gevorderde loper die 60 minuten aaneengesloten kan lopen en daarbij minstens 10 km kan afleggen. Trainingsavonden zijn dinsdag- en donderdagavond om 19.00 uur.
 • Expertgroep:
  Gevorderde loper die 60 minuten aaneengesloten kan lopen en daarbij minstens 11 km per uur kan lopen.  Trainingsavonden zijn dinsdag- en donderdagavond om 19.00 uur.
 • Woensdagmorgen groep:
  Je hebt ook de mogelijkheid op woensdagmorgen te gaan trainen. Dit is een groep voor alle niveaus en start om 08.45 uur.
 • Wandelgroep, op maandagavond is er een wandelgroep die diverse routes in het bos of in en rond Klazienaveen wandelt. De start is telkens om 19:00 uur bij de hardloopbaan Luna aan Leeuw 1.

Trainingstijden:

 • Maandagavond: 19:00 tot 20:15 uur (wandelgroep)
 • Dinsdagavond: 19:00 tot 20:00 uur
 • Woensdagmorgen: 8:45 tot 10:00 uur
 • Woensdagavond: tijdelijk geen training
 • Donderdagavond van 19:00 tot 20:00 uur
 • Zondagmorgen: 9:00 tot 10:30 uur

Overige informatie

Loopkleding aanschaffen:
Alle leden van de loopgroep hebben de mogelijkheid om met korting loopkleding aan te schaffen bij onze sponsor SportBOXX in Klazienaveen. Voorwaarde is wel dat de kleding voorzien moet zijn van het logo van de vereniging.

Nieuwsgierig geworden?
Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met onze ledenadministratie Janine de Jonge op telefoonnummer 06-4871 3863. Mailen kan natuurlijk ook:

info@loopgroep-klazienaveen.nl

Contributie:
Het lidmaatschap bedraagt € 7,50 per maand. Daarnaast betaal je bij inschrijving éénmalig € 5,00 administratiekosten. Je bent dan tevens lid van de Atletiekunie. Het lidmaatschap is per maand opzegbaar, met een opzegtermijn van 1 maand. 

Direct lid worden?
Meld je dan aan door op “Inschrijven ” te klikken.

Afmelden?

Je kunt je afmelden door het formulier onder deze link in te vullen en te versturen.